VITESSE-Selectie ondersteunt Bio Manege met adoptie van paard ‘CLASSIC’

IMG-20220915-WA0000.jpgdinsdag 13 september 2022

Dinsdag, 13 september werd er namens de gehele Vitesse-selectie, door Maximilian Wittek, Tomáš Hájek en Nikolai Baden Frederiksen een cheque ter waarde van 2.500 euro overhandigd aan de Bio Manege.

Karoline Visser,  bedrijfsleider van de Bio Manege: “Wij zijn blij en dankbaar met deze mooie bijdrage van Vitesse. Deze cheque staat voor de adoptie en verzorging van 'Classic'. Onze topper die zich dankzij deze bijdrage weer een jaar lang optimaal kan inzetten voor mensen met een zichtbare of onzichtbare handicap die willen paardrijden bij ons. Samen met onze speciaal opgeleide professionals en de hulp van betrokken vrijwilligers, gulle gevers, sponsors en goede buren als Vitesse.”

De adoptie van Classic wordt gefinancierd vanuit de boetepot van de eerste selectie van Vitesse Arnhem.

Wittek reikte dinsdag niet alleen de cheque uit met teamgenoten Hájek en Frederiksen, maar maakte ook een voorzichtig proefritje op Classic. “Een prachtig paard, dat ingezet wordt voor belangrijke doelen”, vertelt Wittek. “Wij vinden dat iedereen sport en plezier verdient. De Bio Manege verricht ontzettend goed werk om dat mogelijk te maken. Hun paarden zorgen ervoor dat mensen met een handicap toch kunnen paardrijden, samen met hun gezin. Dat geeft de kinderen en volwassenen niet alleen een fijn gevoel, maar kan zelfs een genezende werking hebben. We hopen daarom dat hier steeds meer bewustwording voor ontstaat. Daar willen wij als team in ieder geval ons steentje aan bijdragen”, aldus de viceaanvoerder van Vitesse.

Wittek, Hájek en Frederiksen kregen ook nog, per koets, een rondleiding door het Bio Vakantieoord. Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord, was ook van de partij om de drie Vitesse-spelers van alles over (het werk van) Bio Vakantieoord te vertellen. 

IMG-20220915-WA0001

« Terug

IBAN: NL13 INGB 0004 8969 28