Rijlessen

Rijlessen

Met maatwerk geregeld

Recreatief rijden

Wie zich niet thuis voelt op een reguliere manege kan bij ons komen paardrijden. Je krijgt les in kleine groepjes met de mogelijkheid om je te ontwikkelen als iedere andere ruiter. De instructrices beschikken over ruime kennis en ervaring om het rijden voor vrijwel iedereen mogelijk te maken. De manege staat midden in de bossen dus ook buiten-rijden is mogelijk.

Een woensdagmiddag op de Bio Manege

Therapeutisch rijden

Met paardrijden kun je werken aan specifieke punten die je zou willen verbeteren en hierbij doelen stellen. Het rijden kan bijdragen op diverse vlakken, het verbeteren van de balans coördinatie, houding en rompbalans. Daarnaast kan paardrijden helpen met het emotionele aspect, zoals het herwinnen van zelfvertrouwen en zelfbeeld of verminderen van angst.

Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar op de Bio Manege om deze doelen te bereiken. 
Door verschillende oefeningen te doen, maar ook alleen al door de beweging en de warmte van het paard kun je fysiek voordeel halen uit het rijden. Dit kan zelfs doorwerken in je dagelijkse functioneren. Het kan gaan om eigen wensen, maar ook een revalidatiearts of fysiotherapeut kan paardrijden aanbevelen.

Wil je meer informatie over hoe therapeutisch paardrijden jou kan helpen?

Volg dan deze link naar uitgebreidere uitleg, of neem contact op via info@biomanege.nl.  


IBAN: NL13 INGB 0004 8969 28