Over ons

Over de Bio Manege

Paardrijden voor gehandicapten

Op de Bio Manege in Arnhem bieden wij kinderen en volwassenen met een handicap de mogelijkheid om paard te rijden. Dankzij de speciaal opgeleide instructeurs en de vele hulpmiddelen is het bij ons ook voor ernstig gehandicapten mogelijk de ontspannende en therapeutische werking van het paardrijden te ervaren. Op een speelse wijze worden tal van aspecten van lichamelijk, verstandelijk of sociaal functioneren bij de ruiters bevorderd en wordt de eigenwaarde sterk verbeterd.

De Bio Manege bevindt zich op het terrein van het Bio Vakantieoord. Vakantiegasten zijn van harte welkom om tijdens hun vakantie bij ons paard te rijden of met paarden in contact te komen. Mail ons uiterlijk twee weken voor uw vakantie via info@biomanege.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Wie zijn onze ruiters?

Iedereen die wil paardrijden, maar door fysieke, verstandelijke, zintuiglijke of psychosociale beperkingen hiervoor niet terecht kan op een reguliere manege.

  • Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking die binnen een revalidatie-behandelplan door middel van therapeutisch paardrijden hun doelstellingen kunnen bereiken.
  • Ruiters die bijvoorbeeld door een ongeval letsel hebben opgelopen en daarna hulp en advies nodig hebben om hun sport (met eventuele aanpassingen) weer voort te kunnen zetten.

Rijlessen

Bekijk ons aanbod

Onze paarden

Maak kennis met al onze paarden

Steun ons

en help ons om iedereen te laten paardrijden

Missie en doelstelling

Waar we voor gaan en staan

Wie we zijn

  

IBAN: NL13 INGB 0004 8969 28